C-klas

catc1In de C-klas gaat men nog een stapje verder. In deze klas zal men ook meerdere oefeningen doen zonder leiband, en de oefeningen worden vaker individueel uitgevoerd. Op die manier wordt er aan de afwerking gewerkt. De trainers vestigen de aandacht op de regels die gelden op wedstrijden en de brevetproef.
Er worden ook meer toestellen ingeschakeld, en de variatie in de oefeningen scheppen nieuwe uidagingen voor de begeleiders en de honden in de trainingssessies.
Al de oefeningen vanuit de B-klas worden verder afgewerkt, en vanaf deze klas wordt ook het “onderbreken” aangeleerd. Het onderbreken is een proef die hoort tot de brevetoefeningen, en wordt in de vroegere “zitvoor” oefening ingebouwd.
De trainingen worcatc2den gegeven door trainers die ervaring hebben met de brevetproeven en met wedstrijden gehoorzaamheid. Op die manier worden de kneepjes van het vak bijgebracht. De afwerking bij de uitvoering van elke oefening wordt door de trainers bijgestuurd. Er wordt heel wat aandacht geschonken aan de voorbereiding van een oefening. Het doel is om op een plezierige, enthousiaste en correcte manier met de hond naar de brevetproeven toe te groeien.
Op die manier worden de honden en hun begeleiders dus klaargestoomd om hun brevet van KKUSH te behalen. Als men eenmaal dit brevet op een officiƫle wedstrijd behaald heeft, mag men aantreden in de officiƫle wedstrijden in het debutanten programma. Van dan af mag de hond ook lessen volgen in de groep voor de debutanten.
Vanaf dan mag de hond door gelijk welke begeleider begeleid worden, dit in tegenstelling met de C- en de B-klas waar steeds de combinatie hond/begeleider in de overgangsproeven geslaagd moet zijn.