Puppyklas

pup1De inhoud van de lessen in de Puppyklas verschilt van die van de andere klassen, door de speelse en hulpvaardige manier van werken. Naast enkele gehoorzaamheidsoefeningen bestaan deze lessen voornamelijk uit speeloefeningen voor de pups onderling. Omdat dit ook nog de inprentingperiode is, worden zoveel mogelijk andere ervaringen met geluid en andere storingen aan de les toegevoegd. Ook kleine toestellen en niveauverschillen worden ingelast.

De pups komen hier veelvuldig in contact met andere honden, vreemde personen en allerlei situaties. De jonge opgroeiende hond zal hierdoor een optimale mogelijkheid krijgen om zowel angst als agressie overboord te werpen. Beide verschijnselen zijn vroeg te voorkomen door regelmapup2tig deel te nemen aan de puppyklas. De geleiders met hun hond besparen zich heel wat narigheid achteraf.
De instructeur van de puppyklas heeft eveneens de taak om de geleiders de juiste manier van werken aan te leren, dus aandacht en medewerking van de hondeneigenaars zijn eveneens van groot belang.

De puppy’s die de nodige inentingen hebben gehad worden vanaf de leeftijd van 3 maand toegelaten in de puppyklas. Vanaf 6 maand gaan de hondjes over naar de A-klas.